Osoby filmu i teatru
Agata Kulesza

Agata Kulesza Życiorys, biografia, zdjęcia

  • Data urodzenia: 1971-09-27

Opis

Ur. 27 IX 1971 r. w Szczecinie. Absolwentka PWST w Warszawie (1994), długoletnia aktorka stołecznego Teatru Dramatycznego. Na ekranie zadebiutowała w 1986. Zwyciężczyni VIII edycji Tańca z gwiazdami, swą nagrodę przekazała na cele charytatywne.
 Filmografia:
 1986 – Liebling-Kreutzberg (serial tv)
1992- Żegnaj Rockefeller (serial tv)
1993 – Człowiek z…
1995 – Die Strassen von Berlin  (serial tv)
1996 – Poznań 56
1998 – Złotopolscy (serial tv)
2000 – Na dobre i na złe (serial tv)
2001 - Przedwiośnie
2002 – Moje pieczone kurczaki (tv)
Nagroda aktorska na KSF „Młodzi i Film” Koszalin 2002
2003 – Daleko od noszy (serial tv, pomysł scenariusza)
2003 – Siedem przystanków na drodze do raju
2004 – Park tysiąca westchnień
2004 – Pensjonat pod Różą (serial tv)
2004 – Cudownie ocalony (tv)
2005 – Fortuna czyha w lesie
2005 – Solidarność, Solidarność…
2006 – Co słonko widziało
2006 – Hela w opałach (serial tv)
2006 – Niania (serial tv)
2006 - :Podróż (tv)
2007 – Codzienna 2 m. 3 (serial tv)
2007 – Daleko od noszy (serial tv)
2008 – Mała wielka miłość (także serial tv)
2009 – 39 i pół (serial tv)2009 – Real (w cyklu „Dekalog 89+”)
2009 – Synowie (serial tv)
2009 - Zamiana
2010 – Ojciec Mateusz (serial tv)
2010 – Prosto w serce (serial tv)
2010 – Skrzydlate świnie
2011 – Rodzinka.pl (serial tv)
2011 - Ki
2011 – Sala samobójców
2011 - Róża

Ścieżka kariery

Aktor (kino)

Aktor (teatr)

Współpracuje
Polecamy
O nich się mówi
Popularne
Brak zdjęcia
Relacja z przeglądu filmów bulwersujących

Nikt nie wyszedł, nikt nie zemdlał - ba, liczna widownia klaskała po niektórych obrazach! Mamy aż tak mocne nerwy, czy zero wrażliwości? Przegląd filmów bulwersujących, k

Brak zdjęcia
3xN Prezentacje 2005

Przez ostatni weekend listopada w Centrum Kultury Wrocław-Zachód mogliśmy oglądać to, co w polskim kinie niezależnym, w tym roku, było najlepsze. Nazwa festiwalu była ade