Osoby filmu i teatru
Joanna Kulig

Joanna Kulig Życiorys, biografia, zdjęcia

  • Miejsce urodzenia: Krynica-Zdrój, Polska
  • Data urodzenia: 1982-06-24

Opis

Ur. 24 VI 1982 r. w Krynicy-Zdroju. Absolwentka PWST w Krakowie (2007), związana ze Starym Teatrem im. Modrzejewskiej w Krakowie. W 1998 roku doszła do finału „Szansy na sukces”, zajmując III miejsce, co zaowocowało piosenkarską współpracą z Grzegorzem Turnauem. Na dużym ekranie zadebiutowała w 2007, zdobywając nagrody w trakcie Koszalińskiego Festiwalu Debiutów „Młodzi i Film” oraz Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni za rolę w filmie „Środa, czwartek rano”.

Filmografia:
2011 – THE WOMAN IN THE FIFTH
2011 - SPONSORING
2011 – LOS NUMEROS
2010-11 – SZPILKI NA GIEWONCIE (serial tv)
2010 – MILION DOLARÓW
2010 – MARATON TAŃCA
2009 – OJCIEC MATEUSZ (serial tv)
2009 – JANOSIK. PRAWDZIWA HISTORIA
2009 – I LOVE SOU MUCH (k.m.)
2008 – TRZECI OFICER (serial tv)
2008 – TERAZ ALBO NIGDY (serial tv)
2008 – CZAS HONORU (serial tv)
2007 – ŚRODA, CZWARTEK RANO
2007 – EKIPA (serial tv)
2006 – PENSJONAT POD RÓŻĄ (serial tv)

Ścieżka kariery

Aktor (kino)

Aktor (teatr)

Współpracuje
O nich się mówi
Konkurs Ziaja