Osoby filmu i teatru
Leszek Lichota

Leszek Lichota Życiorys, biografia, zdjęcia

  • Miejsce urodzenia: Wałbrzych, Polska
  • Data urodzenia: 1977-08-17

Opis

Ur. 17 VIII 1977 roku w Wałbrzychu. Absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2002), od tego samego roku związany z Teatrem Polskim w Poznaniu. W 2004 roku laureat Nagrody Artystycznej Poznania w dziedzinie teatru, w 2010 laureat nagrody aktorskiej na Koszalińskim Festiwalu Debiutów „Młodzi i Film” za rolę w filmie „Lincz”.

Filmografia:
2010 - Z MIŁOŚCI
2010 - MARATON TAŃCA
2010 - LINCZ
2010 - HOTEL 52 (serial tv)
2010 - CHICHOT LOSU (serial tv)
2010 - APETYT NA ŻYCIE (serial tv)
2009 - SPRAWIEDLIWI (serial tv)
2009 - GENERAŁ NIL
2009 - CZAS HONORU (serial tv)
2009 - BLONDYNKA (serial tv)
2009 - 39 I PÓŁ (serial tv)
2008 - SPRING 1941
2008 - ROZMOWY NOCĄ
2008 - KRYMINALNI (serial tv)
2008 – GLINA (serial tv)
2008 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)
2007 - ŚWIADEK KORONNY
2007 - ODWRÓCENI (serial tv)
2007 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)
2006 - NIANIA (serial tv)
2006 – FALA ZBRODNI (serial tv)
2006 - APETYT NA MIŁOŚĆ (serial tv)
2004 - CAMERA CAFE (serial tv)
2003-2010 - NA WSPÓLNEJ (serial tv)
2002-2010 - SAMO ŻYCIE (serial tv)
2002 - KASIA I TOMEK (serial tv)

Ścieżka kariery

Aktor (kino)

Aktor (teatr)

Współpracuje
O nich się mówi
Popularne
Brak zdjęcia
Relacja z przeglądu filmów bulwersujących

Nikt nie wyszedł, nikt nie zemdlał - ba, liczna widownia klaskała po niektórych obrazach! Mamy aż tak mocne nerwy, czy zero wrażliwości? Przegląd filmów bulwersujących, k

Brak zdjęcia
3xN Prezentacje 2005

Przez ostatni weekend listopada w Centrum Kultury Wrocław-Zachód mogliśmy oglądać to, co w polskim kinie niezależnym, w tym roku, było najlepsze. Nazwa festiwalu była ade