Osoby filmu i teatru
Steve Austin

Steve Austin

  • Miejsce urodzenia: Austin, Teksas
  • Data urodzenia: 1964-12-18

Opis

Amerykański zawodowy zapaśnik i aktor. Jego debiut miał miejsce w World Championship Wrestling w 1991
wówczas zwyciężył w walce o tytuł mistrza TV.  Drugi raz ten tytuł zdobył 23 maja  W 1995 podpisał kontrakt
z WWF. Na początku występował jako ringmaster. W maju 1997 sięgnął po tytuł mistrza tag team. W 1998 wywalczył pas mistrza federacji WWF. W 2007, po długiej przerwie trwającej od 2003, powrócił do Werstlingu naWrestleManii 23. W 2009 został wprowadzony do Hall Of Fame, co oznacza koniec jego kariery wrestlingowej. Ostatnio wystąpił jako gość specjalny w show WWE: RAW.

 Filmografia:

2010 Niezniszczalni , Hunt to Kill,  Stranger, The
2009 Damage
2007 Potępiony
2005 Wykiwać klawisza
2004 Monday Night War: WWE Raw vs. WCW Nitro, The
1999 Maska twardziela. Przemoc, Media i Kryzys Męskości
2005 Tombstone: The History of the Undertaker
2001 Lita: It Just Feels Right
1998 Hitman Hart: Wrestling with Shadows

 

(opr. Małgorzata Horodniczy)

Ścieżka kariery

Aktor (kino)

Współpracuje
O nich się mówi