Osoby filmu i teatru
Jemaine Clement

Jemaine Clement

  • Miejsce urodzenia: Wellington, Nowa Zelandia
  • Data urodzenia: 1974-01-10

Opis

Nowozelandzki muzyk i aktor,  członek muzycznego duetu kabaretowego Flight Of The Conchords.

Filmografia:

Fizz (1999) Ścigany mężczyzna
Tongan Ninja (2002) Action Fighter / Marvin
Futile Attraction (2004) redaktor
What We Do In The Shadows (2006) Viago
Eagle vs Shark (2007) Jarrod
"Flight of the Conchords" (TV) (2007, 2009) Jemaine
Adult Swim Crow Show (TV) (2008) Obcy (głos)
Diagnosis: Death (2009) Garfield Olyphant
Gentlemen Broncos (2009) Ronald Chevalier
Predicament (2010) Spook 

 

(opr. Małgorzata. Horodniczy)

Ścieżka kariery

Aktor (kino)

Reżyser (kino)

Scenarzysta (kino)

Współpracuje
O nich się mówi
Konkurs Ziaja